Ingredienser och beredning
5 äggulor, 1 qvarter söt grädda, ½ qvarter skiradt smör, 2 matskedar stött socker samt så mycket mjöl att man kan kafla ut degen på bordet och med en sporre uttaga hvad fasoner man vill. Sedan lägger man dem i kokande ister (bäst gåsister) eller skiradt smör, samt vänder på dem; då de blifva gulbruna läggas de upp på ett fat att kallna.
Recept från: "Sjösås", Karin Westmans receptsamling, 1874, Härnösand, Ångermanland (Uppsala, 40938)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer