Ingredienser
635 gr vetemjöl
106 gr smör
106 gr socker
½ l god mjölk
20 gr riven sötmandel
106 gr korinter
50 gr finskurna suckat
50 gr jäst
Beredning
Allt sammanblandas väl och lägges i en förut smord och bröad form. Får jäsa väl upp. Penslas med ägg och insättes i het ugn och gräddas.
Recept från: Kalaskokerskan Anna Ewerdahl, Ytterenhörna, Södertälje, Södermanland
Uppteckning: Uppsala, 39058
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer