Ingredienser och beredning
Ett qvarter sur grädde vispas tillsammans med 4 äggulor, en jumfru hvetemjöl, 2 skedblad stött socker och tvenne fint stötta kardemummor. Emedlertid vispas ägghvitorna till hårdt skum och nedröres sist i smeten, hvarefter munkarna genast gräddas i vanlig munkpanna.
Recept från: Kok- och hushållsbok för Tarflig Matlagning, 1884 (Uppsala, 16196)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer