Ingredienser
60 ort urtvättat smör
1 skålpund mjöl
½ skålpund farinsocker
25 ort stött oskalad sötmandel (hvaribland några bittermandlar)
1 ägg
1 thesked hjorthornssalt
Beredning
Arbetas väl tillsammans, utkaflas, uttages med ett glas, bestrykas med ägghvita och gräddas litet bruna.
Recept från: "Clara Landgren", Karin Westmans receptsamling, 1874, Härnösand, Ångermanland (Uppsala, 40938)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer