Ingredienser och beredning
1 skålpund smör, 1½ skålpund mjöl, 3 ägg och ½ skålpund socker arbetas väl tillsammans, utkaflas och lägges i en bleckring på en plåt, fylles med färska äpplen, skalade och skurna i tunna skifvor, öfverströdda med socker och kanel; ett lock af degen pålägges och smörjes kakan till sist med en ägg-gula och ett skedblad grädde. Ugnen varm. Kakan bör skäras varm.
Recept från: "Sophie Westman", Karin Westmans receptsamling, 1874, Härnösand, Ångermanland (Uppsala, 40938)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer