För 7 personer
Ingredienser
7 kkp hvetemjöl
1 lit vatten
1 msk salt
2 msk socker
2 ägg
Till järnet: 1½ msk istersmör
Beredning
Mjölet, sockret och saltet has i ett stenfat och hälften av vattnet påhälles under vispning, därefter vispas äggen ner och sen resten av vattnet. Wåffeljärnet upphettas, gnides rent med papper, smörjes med istersmör och så öser man på af smeten, och låter våfflorna gräddas ljusbruna på bägge sidor.
Recept från: Hos verkstadsarbetare Carl Otter, Jössefors bruk, Arvika, Värmland
Upptecknat: 1904 av Ruth Thegerström (Uppsala, 29403:18a–b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer