Ingredienser
1½ lit mjölk
4 ägg
15 1-öres hveteskorpor
8 bittermandlar
Till formen:
2 msk smör
2 msk rifvebröd
Beredning
Skorporna stötas, hvarefter de blandas med mjölken. Äggen vispas upp och arbetas i jämte den rifvna mandeln. En form smörjes med smör och beströs med rifvebröd. Smeten hälles därefter i formen, som insättes i ugn, hvarest den får kvarstå omkring 1½ timme eller tills puddingen fått vacker ljusbrun färg.
Recept från: Stenarbetarehustru Kerstin Svensson, Trensum, Blekinge
Upptecknat: 1905 av Anna Stenstrand (Uppsala, 29403:1)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer