Pannkaka med äpple och morötter från Tegneby

För 8 personer

Ingredienser
1½ kkp korngryn
1 ¼ lit mjölk
2 morötter
3 msk hvetemjöl
1 kkp socker
½ lit skurna, färska äpplen

Till formen:
1 msk smör
3 msk stötta skorpor

Beredning
Morötterna skrapas, tvättas och skäras i små tärningar. Ungefär 1 lit mjölk, korngrynen och morötterna kokas omkring en halftimme. Sockret, mjölet och resten af mjölken nedröras nu. Smeten lägges hvarftals med äpplen i den smorda och brödbeströdda formen. Då pannkakan är gräddad, serveras den med lingonsylt.

Recept från: Bonddotter Albertina Johansson, Tegneby, Bohuslän
Upptecknat:
1906 av Karin Gerle (Uppsala, 29403:2)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 04 september 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.