Ingredienser
1 stop nymjölk
1 kkp korngryn
1½ msk sirap
¼ tsk salt
Beredning
Formen smörjes med sirapen. Mjölken, grynen och saltet slås i formen, som sättes in i ugnen. Under gräddningen måste man taga ut formen och röra omkring flera gånger, så att inte grynen lägga sig vid bottnen. Puddingen serveras med lingonsylt.
Recept från: Malvina Andersson, Kyrkbyn, Väne-Ryr, Västergötland
Upptecknat: Av Gertrud Blomberg (Uppsala, 29403:20)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer