Kärnmjölksvåfflor från Alnö

Ingredienser och beredning
½ stop kärnmjölk (helst sur) vispas med litet socker tills den fradgar sig, då mjöl ivispas, som till en bra nog tjock välling. Nära ett kvarter iskallt vatten eller snö iblandas och till sist 6 à 8 skedblad skirat smör. Våffeljärnet får ej hällas för fullt och vändes genast. Får ej öppnas förrän våfflorna äro gräddade. Tål mycket häftig värme.

Recept från: Bondhustru Olga Röström, Alnö, Medelpad
Upptecknat:
1914 av Siri Nyberg (Uppsala, 29403:11)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 04 september 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.