För 3 personer
Ingredienser
1 hg ister
3 msk skrämjöl (rostat havremjöl)
½ lit vatten
½ tsk salt
Beredning
Istret smältes och brynes i en förut upphettad järnpanna, mjölet vispas i, spädes sedan med vattnet, smakas af med salt. Denna rätt ätes på fattigare ställen till potatis istället för fläsk eller sill.
Recept från: Torparedotter Kajsa Jansdotter, Dammen, Gunnarskog, Värmland
Upptecknat: 1904 av Signe Nylén (Uppsala, 29403:18b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer