För 4 personer
Ingredienser
8 st skorpor eller torkade brödkanter
½ stop mjölk
2 ägg
Beredning
Skorporna stötas och läggas i en del mjölken att svälla en stund. Äggen uppvispas med resten af mjölken och alltsamman slås i en smord eldfast from att grädda 20 min.
Serveras med hallonsylt.
Recept från: Madam Brunnberg, Elfsby, Vänge, Uppland
Upptecknat: 1901 av Lisa Biberg (Uppsala, 29403:17)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer