Ingredienser
8 kg kornmjöl (skrädt)
6 lit vatten
Beredning
Mjölet och det icke uppvärmda vattnet sammanblandas till en stadig deg, som omsorgsfullt knådas. Degen utkaflas omedelbart till ytterst tunna kakor, hvilka hastigt gräddas i ljusugn. Änvändes som spisbröd och till tjockmjölk.
Recept från: Arrendator M Larsson, Haverö, Medelpad
Upptecknat: 1897 av Stina Sahlin (Uppsala, 29403:11)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer