Ingredienser
3 skålpund smör
3 ägg
1 halfstop grädde
1 spetsglas konjak
4 skålpund vetemjöl
Till fyllning:
1 skålpund plommon
1 qvarter sirap
Beredning
Smör, ägg och vetemjöl blandas tillsammans och konjak ocj grädde röres ned. En form eller gjutjärnspanna smörjes och brödbeströs vari smeten slås. Gräddas i god ugnsvärme. När den är färdiggräddad får den kallna. Sedan skäres den mitt itu och emellan bottnarna lägges plommon och sirap. Garneras med plommon och vispad grädde.
Recept från: Hos bonden Lars Persson och hustru Bricken, Snarböle, Norrala, Hälsingland
Upptecknat: Av Edith Rydén (Uppsala, 29403:8)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer