Ingredienser
5 kkpr kärnmjölk
4 kkpr strösocker
2 kkpr smör el flottyr
2 msk hjorthornssalt
Hvetemjöl till en vanlig deg
Beredning
Mjölken och sockret blandas tillsammans. Hjorthornssaltet siktas med litet af mjölet och tillsättes. Smöret el flottyren skiras ut och nedröres. Sist inarbetas så mycket mjöl att man kan kafla ut degen, men ej för tunn. Skäres i rutor med sporre och gräddas i varm ugn. Degen bör stå till följande dag.
Recept från: Hemmasägarehustrun Matilda Karlsson, Granhult, Södra Finnskoga, Värmand
Upptecknat: 1905 av Elin Edgren (Uppsala, 29403:18b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer