Ingredienser
1 kilo hvetemjöl
¼ kilo smält smör
3 ägg
1 kvarter mjölk
160 gr socker
2 tsk jästpulver
Beredning
Allt blandas samman på bakbordet. Rullas ut till stänger och böjas till kransar. Tre hack sporras i hvarje krans. Gräddas i medelmåttig ugnsvärme.
Recept från: Klara Karlsson, Lyckeby, Angelstad, Småland
Upptecknat: 1911 av Elsa Didoff (Uppsala, 29403:15)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer