60 stycken
Ingredienser
1/3 lit söt grädde
3 dl strösocker
2 äggulor
4 msk skiradt smör
4 st kardemummor
9 hg hvetemjöl
Beredning
Grädden, sockret och äggulorna vispas väl tillsammans. Det skirade smöret, de stötta kardemummorna tillsättes och sist det siktade hvetemjölet. Degen kaflas ut ganska tunt och med sporre utskäras lagom stor bitar, dessa lägges i det upphettade rånjärnet, som vändes öfver koleld till dess rånet blifvit gult. Då uttages det och afputsas kring kanterna.
Recept från: Födorådstagare hustru Anna Persson, Skarped, Ed, Ångermanland
Upptecknat: 1905 av Hilda Öström (Uppsala, 29403:22)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer