Ingredienser
2 ägg
5 msk socker
3 msk grädde
3 msk smält smör
½ tsk jästpulfver
1½ kkp hvetemjöl
Mandel, socker
Beredning
Äggen och sockret röres till skum. Grädden och det smälta smöret tillsättes och omröres. Jästpulfret och mjölet blandas här och inarbetas. En plättpanna upphettas och smörjes. 1 msk af smeten lägges i hvarje fördjupning och öfverströs med skållad hackad mandel och socker. Pannan insättes i varm ugn, bröden äro gräddade då de höjt sig och fått färg. Används till efterrätter och kaffebröd.
Recept från: Föreståndarinnan fru Nanny Gustafsson, Linköping, Östergötland
Upptecknat: 1898 av Elin Gustafsson (Uppsala, 29403:24)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer