Ingredienser
3 lit vatten
1 kg skrädmjöl
½ kg fett fläsk
2 msk salt
Beredning
Vattnet får koka upp och saltas, hvarefter mjölet vispas i. Fläsket skäres och stekes lätt i en panna. Gröten hälles upp på ett fat, flottet hälles öfver och fläsket lägges rundt kring gröten. Tillagas äfven så att fläsket med flottet hälles i grytan med den ännu ej färdigkokta gröten, hvarefter alltsammans omröres och får koka färdigt. Anrättningen ser emellertid betydligt mera aptitlig ut i förra fallet.
Recept från: Tilda Andersson, Perserud, Arvika, Värmland
Upptecknat: 1905 av Frida Wallgren (Uppsala 29403:18 a–b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer