För 5 personer
Ingredienser
1 lit vatten
5 kkpr skrädmjöl
Salt
Beredning
Vattnet påsättes att koka. När det kokat upp, ihälles mjölet och får koka, till dess vattnet liksom slagit öfver mjölet, då det röres omkring. Får koka en stund under flitig rörning. Serveras med sylt.
Härtill begagnades en sk grötkäpp, en något afkvistad talltopp.
Recept från: Sågarbetaren Alfred Andersson, Hults ångsåg, Skåre, Grava, Värmland
Upptecknat: 1898 av Ester Melin (Uppsala, 29403:18b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer