För 7 personer
Ingredienser
½ lit vatten
3 lit kornmjöl
2 msk salt
Beredning
Vattnet påsättes i en gryta tillsammans med salt. När den kokar, ihälls mjölet och ett lock pålägges. Då det stått en stund och ånga bildats, lyftes locket af och det röres flitigt med en pinne ungefär 10 minuter, då det är kokt och ser ut som små gryn. Serveras till tätmjölk, eller också med mjölksås till.
Recept från: Tillagad af torparehustrun Emma Johansson Marsätter, Berge, Bergsjö, Hälsingland
Upptecknat: 1903 af Agnes Pontén (Uppsala, 29403:8)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer