Ingredienser
2 kkp mjöl
½ kkp socker
1 tsk bakpulver
2 ägg
2 msk mjölk
Socker
Kokning: flottyr
Beredning
Socker o mjöl blandas. I en skål uppvispas äggen o mjölet o sockret iblandas väl varpå mjölken tillsättes. Av smeten formas små bullar som kokas i het flottyr tills de blir gulbruna. Då de uppläggas på gråpapper att rinna av. Rullas så i socker och serveras till kaffe.
Recept från: Hos Axel Larsson, mindre lantbruk, Munktorp, Västmanland
Upptecknat: 1912 av Ruth Westman (Uppsala, 29403:21b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer