För 3 personer
Ingredienser
1 lit vatten
4 kkp kornmjöl
Salt
Sirapsväta:
½ stop vatten
3 msk sirap
3 msk lingonsylt
Beredning
Vattnet saltas, kokas och mjölet vispas i och gröten får koka upp. Vattnet, sirapen och sylten blandas tillsammans och äts till gröten.
Recept från: Arbetaren Manne Gidlund, Domsjö sågverk, Själevad, Ångermanland
Upptecknat: 1908 av Linnea Huss (Uppsala, 29403:22)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer