För 4 personer
Ingredienser
1 ½ liter hvetemjöl
1 liter vatten
4 msk fläskflott
Beredning
Hvetemjöl och vatten röres samman. Fläskflott slås i en panna och meten hälles däri. Stekes färdigt under ständig omrörning. Serveras med sylt.
Recept från: Lagat av Karin Sätterberg, jordbrukare i Skäggheden, Sundborn, Dalarna
Upptecknat: 1905 av Hedvig Berström
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer