Kolbullar från Sundborn

För 4 personer

Ingredienser
1 ½ liter hvetemjöl
1 liter vatten
4 msk fläskflott

Beredning
Hvetemjöl och vatten röres samman. Fläskflott slås i en panna och meten hälles däri. Stekes färdigt under ständig omrörning. Serveras med sylt.

Recept från: Lagat av Karin Sätterberg, jordbrukare i Skäggheden, Sundborn, Dalarna
Upptecknat: 1905 av Hedvig Berström

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 04 september 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.