För 6 personer
Ingredienser
2 lit vatten
1 lit fläskspad
Klimp:
1 lit nymjölk
1 lit vatten
1 ägg
21/2 lit mjöl
1 tsk salt
Sylt:
2 kkp lingonsylt
Beredning
Vatten och fläskspad påsättes, får koka upp, då klimpen ilägges som skall koka tills den flyter upp, ungefär 8 min, Klimpen: mjölet nedröres i mjölken, hvarefter ägget tillsättes. Serveras med hett fläskflott och lingonsylt.
Recept från: Lagad af Greta Mörk, gift med korpralen Mats Mörk, Lisselbyn, Mora, Dalarna
Upptecknat: Av Mejt Skeri (nr 29403:3b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer