För 6 personer
Ingredienser
2 ägg
1 liten kkp grädde
1 msk socker
3 msk hvetemjöl
Beredning
Äggen uppvispas tillika med sockret, grädden och mjölet. Smeten lägges med en sked i den kokande soppan. Klimparna få koka några minuter, så att de känns genom kokta. Genom att skära itu klimpen, märker man bäst om den är genomkokt. Serveras liksom potatisbitarna i soppan.
Recept från: Tillagad i Gökhem, Västergötland
Upptecknad: 1900 (nr 29403:20)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer