Ingredienser
3 ägg
325 gr socker
4 hg hvetemjöl
1/3 liter sur kärnmjölk
2 tsk pulvriserad soda
1 tsk kanel
1½ tsk nejlikor
2-3 msk smält smör
Beredning
Äggen röras med sockret tills det blir hvitt och pösigt. 2-3 msk smält smör iröres, så kryddorna, kärnmjölken och sist mjölet siktat tillsammans med sodan. Smeten hälles i en smord och mjölad form och gräddas brun i lagom ugnsvärme, hvarefter den uppstjälpes.
Recept från: Lagad av bondhustrun Anna Olsson, Nytorp, Brunskog, Värmland
Upptecknat: 1911 av Lena Parelius (Uppsala, 29403:18b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer