Ingredienser
½ kg ångpreparerade havregryn
½ lit mjölk
½ kg vetemjöl
200 gr smör
2 msk socker
2 msk hjorthornssalt
Beredning
Grynen lägges i den kalla mjölken kvällen förut. Smöret röres med sockret och lägges i grynen. Hjorthornssaltet upplöses i litet vatten och tillsättes, varefter mjölet inarbetas och degen knådas, utkavlas, naggas och uttages till runda kakor, som gräddas i god ugnsvärme.
Recept från: Lotshustru på Styrsö, Västergötland
Upptecknat: 1911 av Nelna Eklund (Uppsala, 29403:20)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer