Ingredienser
1 kkp risgryn
1 kkp korngryn
½ tsk salt
½ tsk anis
1 bit kanel
2 msk sirup
2 liter mjölk
Smör till formen
Beredning
Risgrynen och korngrynen sköljas i kallt vatten samt blandas tillsammans. Däri nedröres salt, anis, en liten bit kanel samt sirup. Så påhälles mjölken kall, och allt blandas väl. En form smörjes med smör, och massan hälles i samt får grädda i ugnen under svag värme 1-11/2 tim, då den stelnat och serveras. Som kall kan den med fördel skäras i skivor och uppstekas.
Recept från: Torparhustru i Roslags Kulla, Uppland
Upptecknat: 1902 (Uppsala, 29403:17)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer