Ingredienser
1 25-öres hvetebröd
1 lit mjölk
3 ägg
1 msk hvetemjöl
1 kardemumma
1 tsk salt
1 msk smör
1 kkp lingonsylt
Beredning
Brödet skäres i 1 cm tjocka skifvor, på ena sidan af skifvan breder man smör och på den andra sidan sylt, dessa lägges hvarftals med smöret ned i en smord form. Man gör en blndning af äggen, mjölken, mjölet och kryddorna, hviken slås öfver brödet. Insättes i ugnen att grädda tills den blir gulbrun.
Recept från: Lagad hos skolläraren E Frisk i Ingbo, Nora, Västmanland
Upptecknat: 1903 av Agnes Holst (Uppsala, 29403:21b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer