Cirka 90 stycken
Ingredienser
1 kg hvetemjöl
4 kkpr grädde
2 msk jäst
3 msk socker
4 msk smör
Beredning
Af hvetemjöl, grädde och jäst beredes en deg, hvarpå den får jäsa till sin dubbla storlek. Det smälta smöret nedarbetas därefter i degen tillika med sockret. Degen sättes åter att jäsa upp, hvarefeter den utrullas i stänger ungefär 8 cm långa och 1½ cm tjocka, hvilka tätt intill hvarandra läggas i en rad på plåten.
Gräddas i god ugnsvärme. Sedan bullarna något afsvalnat skäres de med en icke hvass knif. Skorporna torkas sedan.
Recept från: Hos lärarinnan E Johansson, Bärby, Funbo, Uppland
Upptecknat: 1899 av Julia Saxenberg (Uppsala, 29403:17)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer