För 8 personer
Ingredienser
1 kkp sviskon
1 kkp russin
½ kkp sagogryn
4 l vatten
1 bit kanel
1 kvarter svartvinbärssaft
Ung 3 hg socker
Till afredning:
3 strukna msk potatismjöl, 2 kkp vatten
Beredning
Sviskon, russin, sagogryn, kanel och vatten kokas sakta tillsammans 3/4 tim. Sedan tillsättes saften och sockret. Afredes med potatismjöl utrördt i vatten. Soppan får ett kort uppkok och är sedan färdig.
Recept från: Lagad av hustrun Märta Andersson i Hällsätra, Hälsingtuna, Hälsingland
Upptecknat: Av Signe Seger (Uppsala, 29403)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer