Ingredienser
½ l saft
2 l vatten
3 msk socker
1 msk potatismjöl (till afredning)
Beredning
Saften och vattnet hälldes tillsammans i en gryta. Sedan detta kokat upp, tillsattes det bruna farinsockret. Potatismjölet utrördes i litet vatten och tillsattes sist. Soppan ställdes att afsvalna och var sedan färdig. Serverades till middag.
Recept från: Torparen och snickaren Axel Lindblom, Nordmaling, Ångermanland
Upptecknat: 1898 av Anna Lyberg (Uppsala, 29403:22)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer