För 8 personer
Ingredienser
½ l krusbär
1 ½ l vatten
2 msk potatismjöl
1 kkp sirap
Beredning
Krusbären rensas och sättes på att koka i vattnet tills de gå sönder. Då tillsättes sirapen och därefter potatismjölet utrördt i lite vatten, hvarefter krämen får ett kort uppkok.
Serveras kall till mjölk.
Recept från: Augusta Meijer, hustru till statkarlen Oskar Meijer vid Kvinslunda gård, Skeppsås, Östergötland
Upptecknat: 1905 av Ruth Ekdal (Uppsala, 29403:24)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer