För 10 personer
Ingredienser
3 lit krusbär
2 kkpr socker
5 lit vatten
2 kkpr sirap
3 kkpr potatismjöl
Beredning
Krusbären rensas och sättes på tillsammans med vattnet att koka 20 minuter. Smakas af med socker och sirap. Afredes med potatismjölet utrördt i litet vatten och får ett godt uppkok.
Recept från: Hemmansägare Nilsson, Bjurtjärn, Värmland
Upptecknat: 1906 av Ebba Carlsson (Uppsala, 29403:18b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer