Hallonsaft från Åmål

Beredning
Hallon ställas ned i en kruka och få stå att jäsa på varmt ställe i två dagar. De hällas sedan i en silduk och urvridas. Man väger upp lika mycket socker, som saften väger. Saften kokas upp och skummas, sedan har man i sockret och saften kokas tills den blir klar. Den får svalna och hälles sedan på buteljer som hartsas.

Recept från: Anders Svanström, lantbrukare, Myrbacka, Åmål, Dalsland
Upptecknat: 1904 av Elsa Högdahl (Uppsala, 29403:4)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.