För 2 personer
½ kkp hafregryn
1–1 ½ lit vatten
½ kkp torkad frukt
1kkp hallon
1–1 ½ kkp socker
Beredning
Hafregrynen och den torkade frukten sättes på att kokai 1 lit vatten, när det kokt en stund spädes lite mer vatten på. När grynen äro ungefär halvkokta lägges sockret och hallonen i att koka till grynen äro väl kokta.
Recept från: Lagad av uppasserskan Maria Landgren, Kristianstad
Upptecknat: 1904 av Anna Billing (Uppsala, 29403:14)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer