Ingredienser
½ kkp risgryn
4 liter vatten
½ liter friska krusbär
½ kkp russin
1 ½ kkp friska surbär
Sirap efter smak
Beredning
Risgrynen påsättas i vattnet. Då de kännas halfkokta, tillsättes krusbären och surbären samt russinen. När allt kännes färigkokt, smaksättes soppan med sirup samt serveras varm eller något afsvalnad.
Om man vill, kan soppan afredas med litet potatismjöl upplöst i vatten.
Kommentar i maj 1907: Med surbär menas sura körsbär. I brist på dessa ha lingon användts. Soppan enkel men ej så illa.
Recept från: Tillagad af landtbrukarhustrun Lotta Abrahamsson, Bältaregården, Gökhem, Västergötland
Upptecknat: 1900 av Anna Sylvén (Uppsala, 29403:20)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer