Ingredienser
4 kkpr fruktmos
4-6 kkpr brödsmulor af bakelser, småbröd od
3-4 ägg
12 dl grädde
Beredning
En bleckform smörjes väl med smör. Däri lägges hvarftals af fruktmoset och det söndersmulade brödet. Äggen och grädden vispas och slås öfver puddingen. Gräddas i varm ugn och serveras varm i sin form, som efterrätt, både till middag och kväll. Användes istället för supanmat någon gång ibland.
Recept från: Maskinisten Gustaf Dahlin, Hudiksvall, Hälsingland
Upptecknat: 1897 af Maria Pettersson (Uppsala, 29403:8)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer