Blåbärsgröt från Asby

Ingredienser
½ kvarter torkade blåbär
½ stop vatten
½ kkp rågmjöl
1 msk socker

Beredning
Bären läggas i kallt vatten att koka tills de äro mjuka. Sedan ivispas rågmjöl så mycket som till en vanlig gröt, hvarefter den får koka 10-15 min. Sockret kan läggas i eller sockras på, när man äter den. Serveras med mjölk. Beräknadt för tre personer.

Recept från: Lagad hos torparen August Andersson i Fjälltorpet under Ruda gård, Asby, Östergötland
Upptecknat: 1899 av Elsa Een (Uppsala, 29403:24)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 04 september 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.