Beredning
Nedsockras hvarfvis med ¾ af sin vikt strösocker. Får stå ett dygn och saft sig. Lagen afhälles, uppkokas och slås het öfver bären. Detta upprepas 2-3 ggr med 1 dygns mellanrum. Sedan kokas bären en kort stund i lagen tills de blir klara.
Kompott. Hälften socker mot bär. Kokas 10 minuter
Recept från: Anna Mörner-Bromanders ”Beskrifningar”, Värmland, 1910 (Umeå, 5244)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer