För 5 personer
Ingredienser
3½ lit vatten
2 kkp röda sagogryn
2 kkp russin
2 kkp sviskon
2 kkp torkade äpplen
1 kkp torkade päron
2 kkp socker
Beredning
Russinen rensas och sköljes. Grynen, russinen, sviskonen, äpplena och päronen lägges i vattnet och få koka tills de äro mjuka. Soppan smaksättes då med socker och serveras antingen varm eller kall.
Recept från: Tillagad av Sofia Bengtsson, Uglarps by, Eftra, Halland
Upptecknat: 1903 av Allie Frennesen (Uppsala, 29403:7)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer