För 3 personer
Ingredienser
½ liter färska blåbär
1 liter vatten
2 msk socker
2 msk potatismjöl
Beredning
Vattnet kokas upp, bären lägges i och soppan får koka tills bären gå sönder, då den afsmakas med sirap och redas af med potatismjöl utrördt i litet vatten. Serveras.
Recept från: Fru Johanna Viklund, Enholmen Grisslehamn, Väddö, Uppland
Upptecknat: 1903 av Maria Nathorst (Uppsala, 29403:17)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer