För 6 personer
Ingredienser
3 lit färska hjortron
3 kg socker
Beredning
De vackraste bären från skiljes. De sämre vrides genom en silduk. Den saft som därvid fås, blandas med sockret, och de vackra bären nedlägges i detta. Får ett uppkok. Serveras med vispad grädde.
För längre tid plockas de på flaskor, som hartsas el paraffineras. Hålla sig utmärkt bra och äro mycket omtyckta.
Recept från: Norrbotten
Upptecknat: 1912 av Maja Nordmark
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer