För 5 personer
Ingredienser
½ l vinbär
1 l vatten
1 kkp socker
1 stång kanel
3 msk potatismjöl
1 kkp vatten
1 ½ l mjölk
Beredning
Bären rensas, sköljas sättas på i kallt vatten att koka tills de gå sönder. Kanelen och sockret tillsättas. Bären passeras, få nya koka upp, då afredes med potatismjöl utrördt i litet vatten. Upphälles att svalna. Serveras med mjölk.
Recept från: Skeri Karin Andersdotter, gift med jordbrukaren Jöns Glad, Lisselbyn, Mora, Dalarna
Upptecknat: 1902 av Mejt Skeri (Uppsala, 29403:3b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer