Ingredienser
2 hg sviskon
2 hg russin
2 lit vatten
Sirap efter smak
½ msk ättika
3 msk potatismjöl
Beredning
Sviskon och russin kokas tills de bli mjuka. Sirap och ättika tillsättes efter smak. Avredes med potatismjöl utrört i litet kallt vaten. Slås upp i karott och får kallna. Serveras med mjölk.
Recept från: Lagad i Norra Bärk, Runsten, Öland av Hildur Andersson
Upptecknat: Av Dagny Melander (Uppsala, 29403:23)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer