Ingredienser
1 l blåbärssaft
3 l vatten
1 kkp sirap
1 kkp socker
2 rågade msk potatismjöl
Beredning
Vattnet jämte saften påsättes. Så snart detta kokat uppafredes soppan med potatismjölet utrört i litet vatten; därefter tillsättes socker och sirap.
Soppan serveras med skorpor.
Recept från: Tillagad hos landtbrukare Åkerström, Stensvik Ljusterö, Uppland
Upptecknat: 1897 av Gerda Creutz (Uppsala, 29403:17)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer