Ingredienser
½ stop sur vinbärssaft
4 skedar sirap
2 msk potatismjöl
1 ½ kvarter vatten
Beredning
Potatismjölet blandas med ½ kvarter vatten. Saften och 1 kvarter vatten kokas upp och sirapen ilägges. Krämen afredes med det uppblötta potatismjölet och får ett godt uppkok. Då den kalnat ätes den till mjölk.
Recept från: Smeden och torparen AG Landström, Gunsta, Funbo, Uppland
Upptecknat: 1898 av E Östman (Uppsala, 29403:17)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer