För 5 personer
Ingredienser
4 kkpr vinbärssaft
4 msk potatismjöl
5 kkpr vatten
1 ½ lit oskum mjölk
Beredning
Saften, vattnet och potatismjölet blandas tillsammans. Under ständig omrörning får alltsammans sedan koka upp, samt sedan koka blott en kort stund. Den serveras kall med mjölk.
Recept från: Hustru Bengta Jeppsson, Kabbarp no 9, Tottarps församling, Skåne
Upptecknat: 1903 av Hilma Kroon (Uppsala, 29403:5)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer