Ingredienser
½ kg rabarber
1 hg sviskon
1 liter vatten
2 msk sirap
½ kkp socker
2 msk potatismjöl
Beredning
Sviskonen sköljs och påsättas i vatten att koka 20 minuter, hvarefter den skalade och i bitar skurna rabarbern tillsättes. Då rabarbern är mjuk tillsättes socker, sirap och det i litet kallt vatten utrörda potatismjölet, hvarefter krämen får ett uppkok och slås upp att kallna.
Recept från: Tillagad av Kristina Kjellman, hustru till arbetaren Karl Kjellman, Ädelfors, Alsheda, Småland
Upptecknat: 1905 av Elsa Hallgren
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer